Ankara Antlaşması

 

Ankara Antlaşması

 

vize-islemleriHer Türk vatandaşının Ankara antlaşması vizesine başvuru hakkı vardır. Başvurunuzu hem Türkiyeden hemde İngiltereden yapabilirsiniz. Başvuru sahibinin İngilterede olması şartı kesinlikle aranmamaktadır.  Başvurunuz eğer olumlu sonuçlanırsa size verilecek vize 1 yıllık olacaktır. (Başvuru esnasında kullanılan evraklarınızı kesinlikle iyi saklayınız.)

Bu size verilen 1 yıl zaman zarfında işyerinizi veya şirketinizi kurmanız gerekiyor. Bir yılın sonunda yapacağınız vize uzatma başvurunuzun sonucunda ise size 3 yıllık vize verilecektir.

İngiltere de 4 yıl tamamladıktan sonra süresiz oturum vizesine başvuracaksınız. Bu başvurularda sizden herhangi bir ingilizce bildiğinize dair belge yada sertifika istenmeyecektir. İngilizce bilme şartı yoktur.

Süresiz oturumu aldıktan sonra, aynı işi yapma veya aynı şirketi devam ettirme mecburiyeti yoktur. Aynı zaman İngilterenin vatandaşlarına sağladığı hertürlü sosyal yardımlarıda alabilirsiniz. (işsizlik maaşı, ev kirası ödemesi gibi). İstediğiniz herhangi bir işte bile çalışabilirsiniz.

Ankara antlaşması vizesi alanında uzman olduğumuz konular aşağıdaki gibidir;

– İngiltere vizesi tercümeleri ve başvurularını İngiltere’de ve Türkiye’de titizlikle sağlarız.
– İngiltere’de iş ve yatırım yapan müşterilerimize yüksek kalitede Ankara antlaşması vizesi hukuki hizmet sunarız.
– Yoğun olarak hukuki destek verdiğimiz sektörler: İngiltere göçmenlik hukuku, İngiltere Muhasebe hizmetleri
– Ankara Antlaşması vizesi başvurularında İngiltere de Şirketler ve ortak girişimlerin hızlı ve kolayca kurulması, kurumsal yönetim danışmanlığı, günlük ticari işlemleri konularında danışmanlık hizmeti veririz.

Ankara Anlaşması Vizesi’nde bilinmesi gereken püf noktaları;

Ankara Antlaşması dahilinde yapılabilecek olan vize başvuruları iki sınıftan ibarettir;

  1. Ankara Antlaşması Vizesi (Serbest Meslekler için)
  2. Ankara Antlaşması Çalışan Vizesi

Ankara Anlaşması vizesi başvurusunda en önemli etken  ‘’İş Planı’’  olarak bilinen ‘’Business Planı’’dır, başvuru sahibinin vizesini aldıktan sonra faaliyette bulunacağı mesleğini detaylı bir şekilde belgeleriyle birlikte sunduğu iş planıdır.

Şayet İs planı belirttiğimiz önemli şartları içermiyorsa başvuru sahibinin vize başvurusu çok büyük ihtimalle red olarak sonuçlanacaktır. Çoğu zaman bize gelen daha önce red almış başvuru sahiplerinin dosyalarını gözlemlediğimizde, red sebeplerinin İş planları olduğu görülmektedir. Ki daha sonradan itiraz yoluyla veya yeniden başvuru yoluyla bu İş planlarını da düzeltmek zordur.

Ankara anlaşması vizesinde bir işyeri, işletme veya şirket kurulması zorunlu olduğundan dolayı, İş planının özenle hazırlanması gerekmektedir.

Dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlar aşağıdaki gibidir;

-İş planı her başvuru sahibine özel hazırlanmalıdır.

-Profesyonel ve tecrübeli bir muhasebeci hazırlamalıdır iş planını.

-Kurulması planlanan işin neden Birleşik Krallıkta yapılmak istendiği açıkça belirtilmelidir.

-Pazar araştırmasının yapılarak başvuruda açıkça beyan edilmesi gerekir.

-Potansiyel müşterilerin analizi yapılarak açıklanması.

-Kurulacak işin kar potansiyeli, aylık,3 aylık, ve yıllık oarak belirtilmeli.

-Rakip araştırılıması yapılmış olmalıdır.

-Kurulacak işin büyüklüğüne göre yeteri kadar sermayenin beyan edilmesi gerekmektedir. Bu yapılacak olan işe göre değişiklik gösterir.

-Gelir gider hesapları muhasebeci tarafından düzenlenerek, net bir şekilde beyan edilmesi gerekir.

-Kurulacak işyeri için gerekli malzeme ve ekipmanların hazır olması gerekir.

-Hazırlanacak iş planı aynı zamanda, ikinci vizeyi alırken başvuru sahibini zor duruma düşürmeyecek şekilde hazırlanmalıdır.

Ayrıca Konsolosluk memurları sizin sektörünüz dışında olduğu için, gerçekçi, inandırıcı raporların ve uygulamaya sokulacak stratejilerin açıkça belirtilerek dosyaya konulmalıdır.

Daha önce vize başvurusu yapmış ve bize gelen red dosyalarındaki red sebepleri aşağıdaki gibidir;

-Amatörce ve dikkatsiz bir şekilde hazırlanan iş planı

-Kurulacak işin boyutuna göre gerekli sermayenin olmaması

-İş planı gerçekçi ve inandırıcı bulunmaması

-Kurulacak iş için başvuru sahibinin yeterli tecrübesi olmaması

-Şart olan eğitimin ve alt yapının başvuru sahibinde olmaması

-Şart olan piyasa araştırılmasının dosyada bulunmaması

-Gerekli olan malzeme ve ekipmanın hazır durumda olmaması

-Rakip firmaların araştırılmamış olması

-İş planının başka bir başvurucunun iş planından kopya alınmış olması.

-İş planında beyan edilen kar ve zarar tablolarının, gelir ve gider tablolarının birbirini tutmaması ve gerçeği yansıtmaması.

Ankara antlaşması vizesi başvurularınızı dilerseniz avukatlarımız yapar dilerseniz danışmanlarımız yapar, sizin isteğinize bağlıdır.

İngiltere vize  başvurusu için bizi arayabilir, gerekli bilgi öneri ve danışmanlığıda bizden alabilirs